Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХУТИ САТИРУ САУДИЈЦЕ: Померили границу са Саудијском Арабијом на север

Покрет Ансар Алах (Хути) објавио је видео посвећен поразу Хадијевих просаудијских оружаних код Харада. Приказана је и хроника непријатељстава и прикупљање обиља трофеја од стране Хута.

Хути (Фото: Јутјуб)

Видео снимак приказује кретање хадистичких трупа које јуришају на град и околину. Хути прате кретање нападача. Тада хадисте почињу да нападају и мале јединице пешадије Ансар Алаха. Након борби у околини града, хадисти улазе у предграђе Харада, али њихове трупе су под ватром из тенка Т-55, који користе Хути. Неке групе хадиста на оклопним возилима успевају да уђу дубље у градске блокове, али они брзо постају мета посада противтенковских ракета, које уништавају два борбена возила.

Након успешне одбране градских улица, снаге Ансар Алаха почињу да покрећу контранападе на Хадијеве трупе које су покушавале да опколе Харад. Дакле, Хути прво нокаутирају противнике са планинског ланца Ал-Хаија, а затим преносе свој ударац на подручје кампа Мухсам. Пешадија Ансар Алаха напредује уз подршку оклопног возила БМП-2, теренских возила са оружјем и минобацачима. Хадисти, неспособни да издрже нападе, почињу да се повлаче, бацајући тешко наоружање и војну опрему.

После бекства непријатеља, Хути показују обилне трофеје у виду разних оклопних возила, велике количине муниције и наоружања, укључујући тешке митраљезе и лаке минобацаче. Приказана су и тела погинулих хадиста. Хути почињу активно прикупљање трофеја, неисправна опрема се спаљује на лицу места.

У овом тренутку, покрет Ансар Алах не само да је одбио све нападе Хадијевих снага, већ је и проширио контролу над територијама око града. Дакле, делови границе са Саудијском Арабијом померени су на север, као и неколико мањих насеља јужно од Харада. Тренутно се настављају непријатељства у близини града.

Напад на Харад од стране 5. војне области снага Хадија, уз активну подршку саудијског ваздухопловства и артиљерије, почео је 4. фебруара 2022. године. Током првих дана борби, хадисти су успели да заузму известан број положаја Хута источно и јужно од града. Покрет Ансар Алах, пребацујући резерве, успео је да организује успешне контранападе на непријатељске трупе које су напредовале и потом потпуно поврате територије изгубљене од почетка непријатељских напада.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји