Најновије

ЕРДОГАН КУПУЈЕ ЈОШ РУСКОГ ОРУЖЈА: Зашто се одлучио за С-400 уместо Патриота?

Анкара планира да купи још додатних противваздушних система С-400 из Русије, изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган у интервјуу за америчку мрежу Си-Би-Ес.

Реџеп Тајип Ердоган (Илустрација: Правда/mil.ru)

Реџеп Тајип Ердоган је рекао да убудуће, нико неће моћи да се меша у њихове одлуке чије ће дефанзивне системе куповати, од које земље и на којем нивоу.

"Нико не може да се меша у то. Само ми можемо да доносимо такве одлуке. Наравно, да, купићемо С-400", нагласио је Ердоган, пренео је Тас.

Изјавио је да је све објаснио председнику САД Џозефу Бајдену.

"Све сам му рекао. Донели смо одлуку да купимо борбене авионе Ф-35 и платили смо их 1,4 милијарде долара. Још нисмо добили авионе типа Ф-35", додао је Ердоган.

Открио је да је Турска питала да јој се прода амерички противваздушни систем "Патриот", али је одбијена.

"Ако ми не дате Патриот, вероватно ћу купити одбрамбене системе од других држава. Нико се не може мешати у то", поновио је Ердоган.

Упитан да каже да ли очекује да ће САД моћи да верују Турској након тога, Ердоган је одговорио контрапитањем - ко ће ризиковати сигурност своје земље?

"Тада ја кажем - извините ме. Како ћемо да предузмемо неопходне мере услед безбедносних ризика? Да ли треба да очекујемо испоруке одбрамбених система од држава које не желе да нам продају", упитао је Ердоган.

Какав ултиматум је упућен Израелу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube