Најновије

СПРЕМНА ИНВАЗИЈА НА ПРИДЊЕСТРОВЉЕ: Украјина пребацује војску са једног дела фронта

Украјинске трупе су све ближе и ближе границама Придњестровља, изјавио је председник покрета „Ми смо заједно са Русијом“, члан Главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов, пишу РИА Новости.

Украјинска војска (Илустрација: министарство одбране Украјине)

Он је навео да су, према оперативним информацијама, украјинске власти наредиле пребацивање трупа ближе Придњестровљу. Према речима Рогова, „са великим степеном вероватноће се може рећи да се (украјински председник Владимир) Зеленски спрема да нападне Придњестровље“. Осим тога, члан главног савета администрације Запорошке области закључио је да планови Кијева доказују потребу проширења граница специјалне операције до Одесе.

Председник Украјине је 24. фебруара уверио да Кијев не планира да изврши инвазију на Придњестровље. Тврдио је да његова земља поштује интегритет Молдавије и сматра да је „Придњестровље територија независне земље Молдавије“.

Министарство спољних послова Русије упозорило је Украјину и НАТО на авантуристичке кораке у Придњестровљу. У саопштењу је наведено да је у близини украјинско-приднестровске границе забележено значајно гомилање људства и опреме украјинских јединица. Москва инсистира на дипломатском решавању ситуације.

Претходно је и Алексеј Арестович, бивши саветник шефа кабинета председника Украјине, рекао да је Украјина способна да за три дана заузме Придњестровље ако то молдавске власти затраже. „Само одлуком молдавских власти можемо помоћи. Имамо прилику“, рекао је он.

О доласку '’Леопарда'’ близу Вагнерове групе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји