Најновије

ЗА ОБОРЕНИ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР ЋЕ НЕКО ДА ОДГОВАРА: Шта ће бити са онима који су га погодили?

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров данас је током телефонских разговора са својим азербејџанским колегом разговарао о инциденту с обореним руским хеликоптером Ми-24 на небу над територијом Јерменије. Како је рекла портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова, Баку се поново извинио, а Лавров је изнео принципијелан став да Москва чека истрагу и њене резултате.

Оборени Ми-24 (Фото: РИА Новости)

„Са азербејџанске стране, министар спољних послова се поново извинио Русији у вези са овим трагичним инцидентом. Москва је поново нагласила потребу за брзом свеобухватном истрагом“, рекла је Захарова у емисији ТВ канала RTVi.

Према речима Захарове, руску страну је питање „ране свеобухватне истраге, која би требало да доведе до одговарајућих резултата“ покренула „на принципијелан начин“.

Истовремено, постало је познато да су руску амбасаду у Азербејџану посетили заменик шефа азербејџанског Министарства спољних послова и заменик шефа азербејџанског Министарства одбране, како би се лично извинили и изразили саучешће због хеликоптерске трагедије.

Поред тога, Генерално тужилаштво Азербејџана саопштило је да је покренут кривични поступак због инцидента са обореним руским Ми-24.

Тужилаштво је објаснило да је случај отворен и оптужница ће бити подигнута под чланом „Непажња у служби“.

Шта у овом тренутку не би било добро ни за Јерменију, ни за Нагорно-Карабах, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube