Најновије

КУРДИ ГРМЕ БЕЗ МИЛОСТИ: Турци се хватају за главе, герила их разбија!

Неидентификовани наоружани људи напали су седиште такозване Сиријске националне армије (СНА) у округу Булбул у северном делу окупираног подручја Африн у северном Алепу.

Турски милитанти. (Фото: Јутјуб)

Током напада убијена су три милитанта које подржавају Турци. Према наводима опозиционих извора, неколико других милитаната је повређено.

Нешто касније, неидентификовани наоружани људи отворили су ватру на милитанта СНА-ове дивизије "Султан Мурад" у центру града Африна. Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону саопштила је да је милитант тешко рањен у нападу.

За сада ниједна група није преузела одговорност за нападе. Међутим, највероватније их је извела једна од курдских герилских група активних у Африну.

Раније ове недеље, једна од ових група, Ослободилачке снаге Африна, саопштиле су да су њени борци убили девет милитаната које подржава Турска и ранили најмање једног у три одвојена напада на том подручју.

Ови напади полако исцрпљују милитанте које подржава Турска у Африну. Турска се не труди да заустави ове нападе, који су се повећали у последњих неколико месеци.

Још један терористички напад ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји