Најновије

ХАФТАР ДЕМОНСТРИРА СИЛУ РУСКИМ ОРУЖЈЕМ: Полетели и Су-24 у бојама руске авијације (ФОТО/ВИДЕО)

Два тактичка фронтална бомбардера руске производње Су-24 поново су примећена у Либији. Видео снимак, на којем се види лет авиона, објавио је Информативни биро Врховне команде Либијске националне армије (ЛНА) фелдмаршала Халифе Хафтара на свом Јутјуб каналу.

Високи официри ЛНА (Фото: Јутјуб)

Како је наведено у опису видео снимка, Су-24 је учествовао у вежбама великих размера 106. оклопне бригаде ЛНА у либијској пустињи. На снимку се види како два бомбардера испуштају бомбе у ниском лету. Познато је да су јединице ЛНА током вежби користиле и руске хеликоптере Ми-24, тенкове и хаубице.

Лист The Drive је приметио да су авиони приказани на видео снимку и даље обојени у сиво-беле боје руских ваздухопловних снага, а не у маскирној боји, попут бомбардера пребачених у Либију и Сирију претходних година. Истовремено, јединствене идентификационе ознаке које се могу видети на Су-24 указују на припадност авиона ЛНА.

Крајем маја, Афричка команда оружаних снага САД (AFRICOM) званично је оптужила Русију за пребацивање авиона у Либију. Америчка војска је наговестила да је неколико авиоба МиГ-29 и Су-24 премештено у ову земљу и објавила неколико фотографија. Пентагон је тврдио да ће авионе користити руски плаћеници за подршку ЛНА. У јулу је AFRICOM објавио фотографије руских борбених авиона на аеродрому у Либији.

Како је спречен напад на Москву, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји