Најновије

ВЕЛИКИ УДАРАЦ ЗА ЕРДОГАНА: Мост дигнут у ваздух, турске снаге више неће проћи (ФОТО/ВИДЕО)

Неидентификоване наоружане особе дигле су у ваздух мост ал-Нахел на аутопуту М-4 који повезује луку Латакија са градом Алепом, индустријским чвориштем у Сирији.

Илустрација (Фото: Правда)

Мост се налази у близини града Мухамбала на југозападу Идлиба. Опозициони извори рекли су да су наоружане особе дигле у ваздух мост како би блокирали аутопут М-4, где су руска војна полиција и турске снаге раније ове године извршиле заједничко патролирање.

Наоружани људи минирали су мост док су се турске трупе распоређивале дуж М-4. Трупе су се вероватно припремале за нову патролу на аутопуту.

Турска се обавезала да обезбеди и поново отвори аутопут М-4 према споразуму о Идлибу са Русијом од 5. марта. Неколико заједничких патрола обављено је аутопутем. Међутим, било је неколико напада, а аутопут је остао затворен од стране радикалних група, углавном Хаџат Тахрир ал-Шама.

Турске снаге сада појачавају своје присуство јужно од аутопута М-4 и наводно се припремају да самостално патролирају планином ал-Завија.

Недавне турске акције у Идлибу указују да Анкара није у добрим односима са милитантима у региону. Ипак, и даље ће им одлучно пружати подршку против сиријских владиних снага и њихових савезника.

Сиријска војска уништила турске тенкове. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји