Најновије

ПАШИЊАН ПРИЗНАО: ''Одговоран сам за ситуацију у Нагорно-Карабаху''

Јерменски премијер Никола Пашињанин изјавио је данас да је он одговоран за ситуацију у Нагорно-Карабаху.

Никол Пашињан (Фото: Сајт председника Јерменије)

"Живимо у јако тешким временима, али морамо преживети и ова тешка времена и живети са последицама", рекао је он на састанку владе и нагласио да као премијер те земље преузима пуну одговорност за ситуацију која је настала у Нагорно-Карабаху, али и да је одговоран за будућност земље, преноси Тас с.

Унутрашња и спољашња стабилност и безбедност су апсолутни приоритети, рекао је Пашињанин и додао да јерменска влада мора да анализира развој догађаја и "изнесе истину пред народ".

Руски председник Владимир Путин, азербејџански председник Илхам Алијев и јерменски премијер Никола Пашињанин потписали су 9. новембра споразум о потпуном прекиду ватре на територији Нагорно-Карабаха почев од 10. новембра.

Руски лидер рекао је да би азербејџанске и јерменске снаге задржале положаје и да ће руске мировне мисије бити распоређене у региону.

Према мировном споразуму, контрола неколико округа у непризнатој Републици Нагорно-Карабах прећи ће у руке Азербејџанаца. Мировни споразум је изазвао протесте од стране опозиције у Јерменији, која захтева оставку премијера Пашињанина.

Зашто Лукашенко мора да напусти Русију, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube