Најновије

СОВЈЕТСКА ТЕХНОЛОГИЈА ЧУВА РУСИЈУ И БЕЛОРУСИЈУ ОД АМЕРИЧКИХ РАКЕТА: Упозорава на ракетни напад (ВИДЕО)

Совјетска радарска станица „Волга“, која се налази у руској бази у Белорусији, можда ће поново постати релевантна. Ово је за ТВ канал Звезда изјавио шеф главног центра за упозоравање на ракетни напад Руских ваздухопловних снага Андреј Ревенок, преноси ТАСС.

Радар (Фото: РИА Новости)

Радар ће и даље штитити Белорусију и Русију од америчких пројектила уколико се амерички противракетни одбрамбени системи примене у Европи. Ревенок је нагласио да такви системи не извршавају само функције заштите од напада, већ и сами могу бити средство за напад.

Радар „Волга“ је део руског система за упозоравање на ракетни напад, који се односи и на Белорусију према Уговору о савезној држави. Објекат, смештен на подручју белоруског града Барановичи, део је Руских ваздухопловних снага. Настао је 1980-их као одговор на размештање америчких ракета Pershing-2 на територији Западне Немачке.

Волга контролише Западну Европу, НАТО подморничке патроле у ​​Норвешком мору и северном делу Атлантског океана. Станица може снимати балистичке ракете у лету, способна је да идентификује свемирске објекте и прати њихову путању од старта до места пада.

О прекиду односа између Русије и ЕУ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји