Најновије

Премијер у униформи директно с фронта: Падају као лишће, поражени су (ВИДЕО)

Премијер Етиопије Абиј Ахмед, добитник Нобелове награде за мир, поручио је са фронта у региону Тиграј да су његови непријатељи поражени у области Афар и обећао да ће повратити територију од побуњеника и у региону Амхара.

Борбе у Етиопији (Фото: Јутјуб)

Ахмед је на снимцима етиопске државне телевизије Фана приказан у војној униформи на фронту, како гледа кроз двоглед и поручује да је источна команда остварила незамисливу победу, након само једног дана планирања и једног и по дана борбе.

"Сада ћемо и на овом фронту да остваримо победу", рекао је Ахмед војницима у области Амхара, преноси Ројтерс, наводећи да није могао самостално да потврди локацију на којој се премијер Етиопије налази.

Више од годину дана војска Етиопије се бори против побуњеника из региона Тиграј, а прошле недеље премијер Ахмед је саопштио да иде на фронт како би лично надгледао војне операције.
"Младост Тиграја пада као лишће. Треба да знају да су поражени и да се предају", поручио је на снимку премијер.

Побуњеници Народносолободилачког фронта Тиграја су запретили раније да ће ући у престоницу Адис Абебу, или пресећи коридор којим је Етиопија повезана са највећом луком у региону.
Рат у Етиопији је избио у новембру 2020. у региону Тиграј између етиопских савезних трупа и Тиграјског народног ослободилачког фронта, а у јулу се сукоб проширио на два суседна региона у северној Етиопији, наводи Ројтерс.

Подсетимо, пре две године премијер Етиопије добио је Нобелову награду за мир због залагања за постизање мира са Еритрејом.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји