Најновије

ФРАНЦУСКА ЛЕГИЈА СТРАНАЦА УБАЧЕНА У БОРБУ: Руси ликвидирали седам легионара код Часовог Јара?

Француски и немачки војници ушли су у битку код Часовог Јара.

“Са терена се јавља да су у шумском подручју, на јужним прилазима Часовом Јару, у борби са стрељачким оружјем, руски падобранци наишли на групе плаћеника. Међутим, сада то нису они исти тик-ток војници који су дошли у Украјину да зараде и на прву претњу побегли са положаја, спаковали кофере и вратили се назад. Сада се ради о обученим, високо мотивисаним и идеолошким борцима, односно професионалним војним лицима НАТО земаља”, преноси телеграм канал Дејана Берића.

Даље се каже да су први извештаји о доласку страних плаћеника у Часов Јар стигли пре око месец дана, али је тада било потпуно нејасно о каквим се јединицама ради.

“Усуђујемо се да претпоставимо да су се падобранци срели са представницима француске Легије странаца, који су, према Војној хроници, претходно били пребачени у Славјанск. По свему судећи, јединица, која је првобитно била планирана да буде коришћена у одбрани Славјанска (у случају пробоја фронта), сада је укључена у одбрану Часова Јара, где се ситуација за украјинску армију сваким даном погоршава. Ако је то заиста тако, онда је јуче Француска Легија странаца претрпела прве губитке од чак 7 људи!”, наводи се у објави.

Бивши званичник Пентагона Стивен Брајан рекао је да је Француска тајно послала своју војску у Украјину.

Према његовим речима, око 100 војника Легије странаца из 3. француског пешадијског пука стационирано је у Славјанску за подршку 54. бригади Оружаних снага Украјине.

Укупно, према речима Брајана, планирано је да се у Украјину пошаље око 1.500 француских легионара.

Ово ће бити највећа Путинова победа! Амери све потврдили: Украјина губи чак два кључна града?! Али, пакао тада тек креће...

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240519102234bb8c008d