Најновије

СТРАХ ОД РУСИЈЕ: Виталиј Кличко се придружио војсци и навео да је Украјина већ у рату

Градоначелник Кијева и некадашњи светски шампион у боксу Виталиј Кличко придружио се војсци Украјине и позвао остале функционере да учине исто.

Фото: Јутјуб

Кличко се придружио вежби територијалне одбране Кијева, а том приликом је рекао да је његова земља већ у рату.

- Многи од нас су служили војску, а те вештине би требало да буду враћене. Мислим да је таква обука од суштинског значаја за средње и високе функционере земље која је у рату већ осам година - рекао је Кличко за британски ''Телеграф''.

Речи некадашњег боксерског шампиона вероватно да говоре о области Крим, која је део Русије од 2014. године након што је на тој територији одржан референдум и потписан уговор о приступању.

Наравно неизоставно је било и питање како и зашто се Кличко одлучио на потез придруживања резервистима.

- Мислим да се ради о карактерним особинама које деле сви спортисти. Самодисцплина, педантност, упорност и снажан осећај фокуса су кључни принципи који вам помажу да успете, независно од тога који посао обављате - објаснио је легендарни боксер.На крају је рекао да је за Украјину од великог значаја помоћ пријатеља, а захваљујући његовим везама та земља је склопила доста партнерства.

- Моје везе су од велике помоћи и дају ми велику предност, јер Украјина не може да превазиђе тешке изазове са којима се суочава без пријатеља и поузданих партнера - закључио је градоначелник Кијева од 2014. године.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји