Најновије

„ТО ЈЕ ВЕЛИКА ГРЕШКА“: Москва оштро упозорила азербејџанског амбасадора

Руско Министарство спољних послова назвало је речи азербејџанског амбасадора Полада Бјуљбјуља Оглија о обореном руском хеликоптеру „великом грешком“. Москва очекује да ће Баку испунити обец́ање и да ће што пре спровести истрагу околности које су довеле до катастрофе и казнити одговорне.

МСП Русије (Фото: РИА Новости)

Азербејџански амбасадор је током свог обраћања на прес-конференцији у новинској агенцији „Росија севодња“ коментарисао обарање руског хеликоптера. Према његовим речима, „у рату, као и у сваком рату – свашта може да се догоди“. Министарство спољних послова РФ нагласило је да се Москва нада да азербејџанска страна у будуц́ности нец́е себи дозволити да даје двосмислене изјаве о овој трагедији.

„То је велика грешка. Ако би Русија следила принцип „у рату, као и у сваком рату“, одговор би био жесток. Москва је, међутим, прихватила признање кривице и извињење од Бакуа“, наводе „РИА Новости“ коментар министарства.

Руски хеликоптер Ми-24 оборила је 9. новембра азербејџанска војска у ваздушном простору Јерменије, изван зоне борбених дејстава. Два члана посаде су погинула, а други је повређен.

Баку је одмах признао да је руски хеликоптер оборен случајно, тј грешком. Азербејџанска страна се извинила и изразила је спремност да Русији плати одштету. Генерално тужилаштво Азербејџана покренуло је кривични поступак по члану закона „немарни однос према служби“.

Како Јерменији прети нестанак, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Балканрус/Ридус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube