Најновије

АМЕРИЧКА ЦЕНТРАЛНА КОМАНДА ОБЈАВИЛА: Стратофортреси полећу! Пребацујемо стратешке бомбардере на Блиски исток (ФОТО/ВИДЕО)

Сједињене Америчке Државе пребациле су стратешке бомбардере Б-52Х „Стратофортрес“ на Блиски исток, наводи се у саопштењу америчке Централне команде.

Амерички бомбардер Стратофортрес (Фото: defense.gov)

„Посаде Б-52Х ‘Стратофортрес’ америчког ратног ваздухопловства које су прешле под команду 5. бомбардерског крила у ваздухопловној бази Мајнот у држави Северна Дакота, 21. новембра су извршиле лет на Блиски исток како би обуздавале агресију и увериле у подршку америчке партнере и савезнике“, наводи се у саопштењу команде.

Такође се наводи да је последњи пут амерички бомбардер великог домета био присутан на Блиском истоку почетком ове године.

​Почетком недеље в.д. америчког министра одбране Кристофер Милер изјавио је да ће се број припадника америчког контингента у Авганистану до 15. јануара смањити са 4,5 на 2,5 хиљаде. Нагласио је да је то у складу са планом и стратешким интересима Сједињених Америчких Држава. Касније је Бела кућа саопштила да председник Доналд Трамп очекује потпуно повлачење америчких трупа до маја 2021. године.

Који је одговор Израела на ракетни напад прочитајте ОВДЕ!

Извор: sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји