Најновије

ЈЕДНА ОД НАЈКРИТИЧНИЈИХ ТАЧАКА У ЛНР: Ситуација на фронту се променила (ВИДЕО)

Војни дописници Народне милиције ЛНР посетили су једно од најзанимљивијих места на мапи републике како би разјаснили ситуацију на линији контакта.

ЛНР (Фото: РИА Новости)

Током активних непријатељстава на територији Луганске Народне Републике, украјински војници уништили су многа насеља. Међу њима је и село Сокољники.

Браниоци Републике објаснили су да су непријатељске јединице пуцале на село свим врстама оружја, услед чега тамо није остао ниједан цивил. И само уз велике напоре бранилаца Донбаса, непријатељ је успео да буде одбачен из села.

Као што је рекао Виктор Перестенко, војник НМ ЛНР, нико од момака, војника војске ЛНР, „није желео да напусти положаје, сви су остали“.

„Покушали су да нас нокаутирају. У основи, испаљивали су минобацаче из ЛНГ-а, БМП-2 близу контролног пункта. Такође се прилагођава тешка опрема. А тенкови су били тамо, погађали су наше положаје ...“, рекао је војник.

Неки од цивила платили су највећу цену за учешће на референдуму и подршку младој републици - дали су своје животе.

Таква насеља попут Сокољника, како је приметио војни командант Дмитриј Медведев, „живописна су потврда такозване ослободилачке политике Кијева у односу на становнике Донбаса“.

Покретањем додатних мера за јачање контроле режима прекида ватре у некада врућем сектору фронта, ситуација се приметно стабилизовала.

„Гроф“, војник НМ ЛНР, рекао је у интервјуу да је „од недавно ситуација мирна и да се поштује режим тишине“.

Али периодично борци ЛНР из својих ровова виде како непријатељ ископава утврђење, јачајући своје положаје. Сукоб се наставља.

„Неколико пута смо забележили чињенице укопавања. Групе су изашле. Иначе је све мирно. Понекад пуштају и извиђачке беспилотне летелице. Тренутно смо посматрали село Крјаковка... Ми смо пак спремни на све, спремни на било какав развој догађаја. Ми држимо будност“, резимирао је„ Гроф “.

Операцију британске авијације у Ираку погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји