Најновије

ОДВЕЛИ ГА У СЕЛО КОЈЕ ЈЕ ЊЕГОВА ВОЈСКА ГРАНАТИРАЛА: Украјински војник пребегао у ДНР (ВИДЕО)

Ратни репортер Андреј Руденко, који од 2014. прати најважније догађаје у сукобима у Донбасу, објавио је кратак интервју са припадником украјинске војскем, који је пребегао у ДНР, на његовом ауторском Телеграм каналу ''Репортер Руденко''. Разговор се одвијао у селу Сигналноје, јужно од Доњецка, где је ватром украјинских трупа уништено пет кућа.

Украјински војник (Фото: Јутјуб)

„Довели су га у село Сигналноје да покажу последице гранатирања оружаних снага Украјине, војника украјинске војске Анатолија Тараненка, који је 28. јануара прешао на страну ДНР. Има 47 година, служио је у 1. механизованој тенковској бригади.

Прешао је на страну ДНР након систематског малтретирања од стране команданта!", потписао објављени снимак Руденко.

Представљајући се, војник украјинске војске Анатолиј Михајлович Тараненко испричао је како је стигао на територију Републике.

„У то време сам био у бесу, претукао ме колега, био сам у таквом стању да ... Не сећам се када сам и како ушао на вашу територију“, каже он.

Затим је на питање новинара о томе како је дочекан одговорио: „Па, добро сам дочекан, а не онако како се наши новинари сусрећу са вашим новинарима или војском, како кажу ваши. Наши ... примају и горе “.

„Тренутно сте стигли у село Сигналноје и пуцали сте на њега целу ноћ. Шта сте видели овде?" - питао је Руденко становника Полтавске области, који је био део јединица украјинских снага у Донбасу.

„Веома је болна слика када таква мала деца живе, уче и морају да се сакривају испод столова како их не би погодила експлозија, граната или метак. Веома окрутно! Чему уопште служи овај рат?" - рекао је Тараненко на ово.

Такође је признао да се гранатирање села изводи са положаја украјинске војске: „Ко?! Са наше територије. Твоји неће ударати свој народ, своје цивиле “.

„Овде је село, прошли сте га готово у потпуности, да ли сте овде видели неке војне објекте? - питао је дописник, додајући да је током ноћи уништено пет кућа.

„Не, нема војних објеката, ништа, само цивили: жене, деца, баке и деке. А ово је такозвано примирје: не отварајте ватру!" - одговорио је украјински војник који је пребегао у ДНР.

А чиме су украјинске снаге гађале Сигнаљноје, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји