Најновије

Маестрална акција руских падобранаца! Упали у Часов Јар и збрисали велико упориште Украјине: Отворен пут за продор!

Јединице Ваздушно-десантних снага из састава групе снага "Југ", уз подршку авијације и артиљеријске ватре, упали су у велико упориште Оружаних снага Украјине на периферији града Часов Јар, саопштило је новинарима руско Министарство одбране.

„Током извиђачких операција и додатног извиђања положаја Оружаних снага Украјине из ваздуха, падобранци су извршили напад одбрамбени систем непријатеља, главна упоришта и ватрено оружје“, саопштило је Министарство одбране.
Појашњава се да је артиљерија групе, као и јуришна и стратешка авијација, радила на циљевима.

"Деморалисавши непријатеља прецизним ударима и потиснутим ватреним оружјем, падобранци су  из више праваца, под окриљем оклопне групе возила БМД-2, кренули у јуриш", објаснило је Министарство одбране Русије.

Наводи се да су оператери беспилотних летелица из ваздуха пратили јуришне јединице, а команданти су контролисали битку уз помоћ дронова. Према подацима Министарства одбране, оружје украјинских оружаних снага уништиле су посаде дронова ФПВ и паљба оклопних група.
Накнадно су јуришне групе Ваздушно-десантних снага, користећи цео арсенал малокалибарског наоружања, улетеле у упориште, а неки од милитаната су положили оружје и предали се.

ПОТРЕСАН СНИМАК: Гелери му разнели ноге, руски војник га носи на плећима до болнице (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube