Најновије

ПУТИН: Сви налогодавци терористичког напада у "Крокусу" морају бити идентификовани и кажњени

Очување и заштита традиционалних духовних и моралних вредности је најважнији услов за јачање суверенитета и безбедности држава, поручио је руски председник у видео-поруци учесницима 12. међународног састанка високих представника задужени за питања безбедности у Санкт Петербургу.

Методе терориста постају све софистицираније, све више варварскe, a то је још једном показао терористички напад на "Крокус сити хол" код Москве, изјавио је руски председник Владимир Путин.

"Методе криминалаца постају све софистициранији – све више варварскe. То је још једном показао крвави терористички напад који се догодио 22. марта у Подмосковљу", казао је Путин у видео-поруци учесницима 12. међународног састанка високих представника задужени за питања безбедности.

Руски председник је додао да сви налогодавци, спонзори и организатори терористичког напада у "Крокусу" морају бити идентификовани и кажњени.

"Специјалне службе и безбедносни органи настављају да откривају и проучавају све детаље тог подлог злочина. Идентификују налогодавце, спонзоре и организаторе. Нико од њих не сме да избегне праведну одмазду", истакао је Путин.

Према његовим речима, Москва је спремна да сарађује на јачању глобалне и регионалне безбедности са свима заинтересованима и формирању мултиполарног светског поретка који одговара интересима већине земаља.

"Уверен сам да ће ваш садашњи састанак помоћи јачању сарадње у корист наших земаља и народа, у интересу мира и стабилности на планети", истакао је Путин. 

Он је додао да је заштита информационе сфере од претњи релевантна за све земље и изузетно важна за осигурање националне безбедности и економског развоја.

Руски председник назвао је очување и заштиту традиционалних духовних и моралних вредности најважнијим условом за јачање суверенитета и безбедности држава.

"Најважнији услов за јачање суверенитета и безбедности држава је очување и заштита традиционалних духовних и моралних вредности, како показује историјско искуство. Оне земље које чувају национални идентитет и самобитност свог народа поштују сећање својих предака, уз поштовање других култура и традиција", указао је Путин.

Према његовим речима, тај приступ је посебно важан данас, када се формира мултиполарни светски поредак и када се глобални однос снага постепено мења у корист светске већине, а нови центри развоја активно јачају.

Састанак се одржава у Санкт Петербургу под покровитељством Савета безбедности Руске Федерације, ком присуствују и председник Републике Српске Милорад Додик и бивши министар унутрашњих послова и некадашњи шеф БИА Александар Вулин.

ПОТРЕСАН СНИМАК: Гелери му разнели ноге, руски војник га носи на плећима до болнице (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube