Најновије

ПОГЛЕДАЈТЕ МАПУ: Данашњи фантастичан продор руске армије - ослобођена места Очеретино и Новобахмутовка (МАПА СУКОБА)

Руска армија је у последњих 24 часа направила велики продор на тзв. Авдејевском правцу фронта, ослободивши две стратешки важне тачке. Очеретино и Новобахмутовку.
Само гази!

Само гази!

Руска армија, у последњих 24 сата, прво је ослободила Очеретино и најавила даљи продор ка Новобахмутовки, а свега пет-шест сати касније, званично је објављено да је Новобахмутовка ослобођена и да се иде даље ка Новокалинову и другим местима.

Ово говори о великој надмоћи руске армије над снагама Украјине, а анализе које су указивале да ће Русија све јаче нападати и све лакше освајати територије у Украјини се испостављају тачним.

Руски медији су данас објавили и да се ствара нова војна група трупа армије РФ која ће имати за ознаку латинично слово Н, а да ће носити назив “Север”. Ова војна група трупа се оснива са циљем ослобођења Харкова.

Украјински војни аналитичари данас су објављивали информације о продору руске армије, препознајући потпуни неуспех украјинских оружаних снага у правцу Авдејевке:

► „Руске оружане снаге заузеле су Очеретино и Новобахмутовку, имале успеха у правцу Керамике и Семјоновке.

► „У Покровском правцу: у Новокалинову и источно од села, Руси су напредовали Степном улицом и два шумска појаса у области ширине до 1,52 км до дубине до 620 м.

► У области Очеретина, руске трупе су претходно заузеле територију фабрике цигала Алтком, део територије водовода и напредовале ка северу у подручју ширине до 1,67 км до дубине од 230 м“, препознали су други непријатељски ресурси са закашњењем.

► „У Бердичију је руска пешадија напредовала на запад до дубине од 140 метара“, пишу они.

Генералштаб Оружаних снага Украјине у свом извештају извештава да су током дана на Авдејевском правцу Оружане снаге Русије, уз подршку авијације, извеле 21 напад у областима места Новокалиново, Очеретино, Новобахмутовка, Бердичи, Јаснобродовка, Нетајлово, Первомајскоје и Невелскоје, покушавајући да истисну јединице Оружаних снага Украјине са њихових линија одбране.

Погледајте мапу:

Прочитајте ОВДЕ како су Палестинци ухваћени у лажима око масовних гробница у Кан Јунису

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube