Најновије

РУСИЈА ТЕСТИРАЛА НОВИ ДРОН: Користиће га у Украјини

Војна команда Ваздушно-десантних снага Русије тестирала је нови привезани дрон и договорена је производња 50 таквих беспилотних летелица за њихово накнадно тестирање у зони специјалних војних операција у Украјини, изјавио је данас заменик руског министра одбране генерал Павел Попов.

Дрон (Фото: принтскрин)

Попов је, за лист Краснаја звезда, рекао да је у октобру на полигону Западног војног округа спроведен војно технички експеримент ради процене функционалних способности новог дрона и да је уговорена производња 50 беспилотних летелица за њихову оперативну процену у зони специјалних војних операција у Украјини, пренео је ТАСС.

Попов је истакао да ће дронови бити произведени и накнадно унапређени у технолошком парку ERA који је фокусиран на развој различитих беспилотних летелица.

Према његовим речима, у том технолошком парку конструисано је више од 200 типова дронова и 90 универзалних уређаја за причвршцивање муниције на беспилотне летелице.

"Привезани дронови су заправо повезани са електраном на земљи преко кабла, а кабл омогућава летелици комуникацију са командним местом и због тога се такви дронови успешно користе за мисије праћења", напоменуо је Попов.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји