Најновије

Директан удар на Лондон: Није случајно што се Запад препао руских „Бодежа“

Русија је постала прва земља која је набавила хиперсонично оружје. Оружане снаге РФ данас располажу са три ракете одједном, које уливају страх противницима Москве, укључујући и САД.

Фото: Јутјуб

Сви они заслужују највише похвалних речи, али се „Бодеж“ (Кинжал) помиње чешће од других. Чак је и колумниста „Популар Мецханицс“, ​​Лоуис Маззанти, ставио ову хиперсоничну ракету на прво место у „хорор рејтингу“.

Експерт Бироа за војно-политичке анализе, резервни потпуковник Павел Калмиков, сматра, да није случајно што се Американци плаше „Бодежа“. Ова ракета, која развија брзину од 10 маха, способна је да избегне сваки савремени ПВО систем, а кинетичка енергија коју генерише, када погоди мету, ствара ефекат упоредив са ударом тактичког нуклеарног пројектила.

Осим тога, „Кинжал“ је већ успео да се покаже у току „специјалне војне операције“ Оружаних снага РФ у Украјини.

Управо је ова ракета, уништила складиште бојевих глава за тактичке ракетне системе „Точка-У“, које се налазе дубоко под земљом у Ивано-Франкивској области. С тим у вези, Запад треба веома озбиљно да схвати чињеницу, да Русија има такво оружје.

„Авиони МиГ-31К носачи Кинжала, сада су пребачени на аеродром на Колском полуострву. Они могу да полете одатле, лансирају „Бодеже“ и директним ударом погоде, на пример, Лондон“, нагласио је Калмиков.

„На Чукотки Ваздушно-космичке снаге Русије имају и аеродром, са којег ловци наоружани хиперсоничним пројектилима могу да полете. У овом случају, САД ће већ бити на удару. Американци једноставно немају чиме да пресретну Кинжал ако буде лансиран“, резимирао је стручњак.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји