Најновије

НАПЕТО КОД ИРАНСКИХ ВОДА: Америчка војска покушала да отме танкер, реаговала Револуционарна гарда

Ирански државни медији објавили су да је Исламска револуционарна гарда те државе осујетила покушај америчких снага да пресретну танкер са нафтом и да је пловило поново у иранским водама.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

Иранска Прес ТВ тврди да су снаге те државе успешно отерале Американце у Оманском заливу, оптужујући САД да покушавају да украду иранску нафту. Иранска револуционарна гарда је, према наводима тог медија, осујетила покушај Американаца да преузму команду над великим танкером.

Наводно су снаге САД користиле хеликоптер у том покушају, а иранска телевизија тврди како су покушали и да преточе нафту из танкера у друго пловило.

Мер њуз, иранска агенција објавила је да су у догађају учествовале иранске снаге за брза дејства, која су у својим брзим чамцима успела да надвладају Американце. Према тим наводима, снаге САД су покушале да ратним бродовима блокирају пут танкеру.

Ту информацију потврдио је и иранска државни медиј Ирин, али и иранска влада на Твитеру. САД су забраниле извоз иранске нафте као одговор на неслагања у вези са нуклеарним споразумом те државе.

Отворено писмо др Жујовића др Кону у коме га жестоко прозива погледајте ОВДЕ.

Извор: Sputnik

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји