Најновије

КРЕЋЕ ВЕЛИКА РУСКА ОФАНЗИВА - УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ОЧАЈАН: Правац који је много битан, украјинска армија постаје топовско месо (МАПА)

У најновијем извештају о ситуацији на источном фронту, главнокомандујући Оружаних снага Украјине, описао је текуће борбе као изузетно тешке. Циљ руске војне офанзиве је успостављање контроле над великим насељима Курахово и Покровск, које су кључни стратешки циљеви у региону.

"Главне ударне снаге руске армије концентрисане су у овом правцу и настоје да пробију одбрану наших трупа", изјавио је генерал Сирски, додајући да је ситуација на истоку "компликована". Украјина користи тактику исцрпљивања непријатеља како би осујетила њихове планове и "обезбедила време за формирање и обуку наших резерви".

РУСКА АРМИЈА МОТОЦИКЛИМА ПРОБИЛА ДО УКРАЈИНСКИХ УПОРИШТА: Гори линија код Работина (ВИДЕО)

Да би појачала своју одбрану, Украјина је употребила додатне резерве, пројектиле, муницију, дронове и опрему за електронско ратовање. "Наш задатак у овим условима је да задржимо заузете линије и положаје артиљеријском ватром, нападним беспилотним летелицама и свим средствима да нанесемо максималне губитке непријатељу и исцрпимо га", истакао је генерал.

ФСБ ПРИВЕО РУСА! По наређењу Украјине планирао дизање у ваздух зграда суда (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240519104011a25f06e3