Најновије

ДРАМА У УКРАЈИНСКИМ РЕДОВИМА! Следећи су Харков и Суми?! Руси мељу, ово није виђено од почетка рата!

Руска војска је пробила одбрану Оружаних снага Украјине у Донбасу, због чега су украјински бокови почели да се руше, рекао је украјински политиколог Руслан Бортник у свом блогу на Јутјубу.

- Као што видимо, још увек није могуће у потпуности зауставити руске продоре у близини Авдејевке - рекао је он.
Према Бортниковим речима, Русија такође може да створи тампон зону у Харковској области. Према политикологу, то може укључивати велике градове као што су Харков и Суми.

Прошле недеље је главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски известио о тешкој ситуацији на фронту за украјинске формације. Према његовим речима, најтоплије тачке остају Ивановскоје и Часов Јар у правцу Краматорска у ДНР.

Једнако критична ситуација за Оружане снаге Украјине развила се на Красноармејском (раније Покровском) и Кураховском правцу.
Руска армија, поразивши напредујуће снаге украјинских оружаних снага у лето-јесен прошле године, покренула је неколико осетљивих контранапада на непријатеља и кренула напред, заузимајући Марјинку , Авдејевку, Первомајское, Богдановку, Новомихајловку, Новобахмутовку и низ осталих насеља у Донбасу. Руска војска такође проширује своју контролну зону у Бердичију и Георгијевки.

ЗЕЛЕНСКИ ПОНОВО МОЛИ: Осванула петиција за ангажовање страних...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube