Најновије

"ИЗРАЕЛЦИ ЋЕ ПЛАТИТИ ЗА ОВО ПРЕ ИЛИ КАСНИЈЕ!" Цивили снимили израелску ракету која им погађа двориште! (ВИДЕО)

Израелске снаге су извршиле ваздушне ударе на Алеп и Дамаск

Алеп. (Фото: Принтскрин Телеграм)

Сирија нец́е одустати, а Израел се игра ватром, рекао је 1. септембра сиријски министар спољних послова Фејсал Мекдад, коментаришуц́и последње израелске ударе на Алеп и Дамаск.

Удари без преседана изведени су на Међународни аеродром Алеп и Међународни аеродром Дамаск. Напади су проузроковали велику материјалну штету. Међутим, није било жртава. Извештава се да су израелски удари били одговор на иранску пошиљку оружја која је раније стигла на међународни аеродром Алеп.

Сирија је деценијама била главна рута снабдевања Хезболаха. Иранска Исламска револуционарна гарда испоручује своје најнапредније оружје либанској групи кроз земљу уз помоц́ сиријске војске и обавештајних служби. Ово је изазвало стотине напада Израела у последњих десетак година.

На друштвеним мрежама циркулише снимак који приказује тренутак удара израелске ракете која је пала у башту породичне куц́е у области Сафита 25. августа

На Твитер налогу сиријског министарства спољних послова, Мекдад је рекао да Сирија нец́е ћутати пред новим нападом Израела, наглашавајуц́и да ц́е Израелци платити цену "пре или касније".

- Сирија је истрајала, стајац́е и нец́е одступити са својих позиција - рекао је министар.

- Израелски непријатељ не сме да се клади или погреши у прорачунима, под илузијом су да ц́е Сирија променити своје позиције.

Мекдад је даље рекао да сматра Сједињене Државе и друге западне државе одговорним за охрабривање Израела да ескалира своје нападе на Сирију, што "прети миру и безбедности у региону и свету".

Сирија се уздржава од одговора на израелске нападе као резултат њене крхке безбедносне и економске ситуације. Примедбе Мекдада сугеришу да би се то ускоро могло променити.

У недавном извештају Њујорк тајмса наводи се да су Дамаск и његови савезници, познати као "Осовина отпора", пристали да одговоре на израелске нападе ударом на америчке базе у Сирији.

Сиријски министар спољних послова можда наговештава овај споразум. Снаге које подржава Иран у Сирији и Ираку вец́ су одговориле на израелски напад 14. августа на Тартус и Дамаск тако што су вец́ следец́ег дана гађале амерички гарнизон Ал-Танф, који се налази на југоистоку Сирије, вец́им бројем дронова самоубица.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube