Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО: Рат се не може добити на бојном пољу, неопходни преговори с Русијом

Скибицки сматра да је тренутна ситуација у Украјини најтежа од почетка сукоба, а изјавио је и да је питање тренутка када ће Часов Јар пасти под руску контролу.

Украјина ће у неком тренутку морати да започне преговоре с Русијом како би окончала више од две године дуг сукоб, изјавио је високи званичник украјинске обавештајне службе генерал-мајор Вадим Скибицки.

У интервјуу за "Економист", који пише да украјински генерал "не види начин да Украјина добије рат на бојном пољу", рекао је да се тренутно обе стране боре за "најповољнију позицију" уочи потенцијалних преговора.

"Али смислени преговори могу започети најраније у другој половини 2025", процењује Скибицки, заменик шефа украјинске војне обавештајне управе (ГУР).

Иако је председник Украјине Владимир Зеленски више пута одбацио могућност преговора, те декретом који је издао пошто су се четири области – ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожје – припојиле Русији, и истакао да су преговори "немогући", Скибицки је за "Економист" рекао да ће разговори на крају бити потребни, као што се "догађа у сваком рату".

"Генерал Скибицки каже да не види начин да Украјина добије рат на бојном пољу. Чак и кад би успела да потисне руске снаге назад до граница, што је све мање вероватно, то не би окончало рат", пише лондонски лист.

Уз то генерал сматра да је тренутна ситуација у Украјини најтежа од почетка сукоба, а изјавио је и да је питање тренутка када ће пасти Часов Јар, то јест када ће га освојити руске снаге.

"Тренутни проблем Украјине је утврђено подручје које се налази на висовима у граду Часов Јар (...) Према генераловим речима, пад Часовог Јара, онако како је било и са Авдејевком, може да уследи у сваком тренутку", пише "Економист".

Како је приметила британска публикација, Часов Јар има велики стратешки значај за Оружане снаге Украјине. Његово заузимање отвориће руској војсци пут до последњих већих градова ДНР, који су под контролом Кијева.

РУСКА ВОЈСКА НАСТАВЉА ДА ЧИСТИ БЕЗ ОСВРТАЊА! Медведев о мировним иницијативама Запада

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240518065915f21af888