Најновије

СВЕ ЈЕ ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА: Америка исценирала подршку Украјини

Сједињене Америчке Државе су пружиле огромну подршку Украјини у циљу повећања профита националних војно-индустријских компанија, пише кинески лист Глобал Тајмс.

Подршка Украјини (Фото: Pixabay)

„Испоставило се да је спас Украјине само позоришна представа. Вашингтон је искористио вештачки створен хаос за своју корист“, наводи се у чланку.

Према речима аутора чланка, поред раста акција компанија за производњу оружја, администрација Беле куће очекује да окупи Европу око фиктивне опасности од „руске претње“.

„Америка је усмерила све напоре да украјинску кризу претвори у дуготрајну. <…> Кијеву је додељена само улога пиона“, закључио је новинар.

Русија је 24. фебруара покренула војну операцију денацификације и демилитаризације Украјине. Према речима председника Русије Владимира Путина, њен циљ је „заштита људи који су били изложени злостављању, геноциду од стране кијевског режима већ осам година“.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, оружане снаге те земље нападају само војну инфраструктуру и украјинску војску и већ су значајно смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни задатак руске војске од почетка интервенције је ослобађање Донбаса.

Како је Америка изгубила важне савезнике, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји