Најновије

ЛУКАВ ПЛАН НЕМАЧКЕ: Преко Словеније наоружавају Украјину

Словенија ће у Украјину пребацити тенкове совјетске производње Т-72, ​​а Немачка ће заузврат испоручити Словенији борбена возила пешадије Мардер и оклопне транспортере Фухс, преноси немачка новинска агенција DPA.

Леопард 2 (Фото: Јутјуб)

Како наводи агенција, Украјина већ користи тенкове Т-72 и нема потребе да се обучава украјинска војска да их користи. Тенкови ће у Украјину бити пребачени из залиха Словеније, а Немачка ће као надокнаду Словенији обезбедити возила сопствене производње.

Агенција, позивајући се на изворе у владиним круговима, преноси да је Словенија као компензацију тражила модернија возила - тенкове Леопард 2 и борбена возила пешадије Пума, као и оклопне транспортере Боксер.

Раније је немачка министарка одбране Кристин Ламбрехт потврдила размену на NTV-у, али није износила детаље.

Подсећамо да је раније Немачка одбијала да испоручи Украјини наоружање и украјинској војсци су послати шлемови и остала основна војничка опрема као помоћ, али се овај договор са Словенијом може протумачити као немачко индиректно наоружавање Украјине и коришћење прилике да се европске земље снабдеју немачким наоружањем док се чисте залихе оружја и борбених возила произведених у СССР.

Шта се дешава са хрватским добровољцима у Мариупољу, саунајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји