Најновије

АМЕРИКАНЦИ ИХ КРИЛИ КАО ЗМИЈА НОГЕ: Руси уништили скровишта опасне групе за коју се сматрало да више не постоји! (ВИДЕО)

Руски ратни авиони неутралисали су јединицу Бригаде мученика Ал-Карјатајн коју подржавају САД у близини југоисточне сиријске области Ал-Танф где коалиција предвођена САД има велики гарнизон, саопштило је  руско Министарство одбране.

Сирија. (Фото: Јутјуб)

Министарство је у саопштењу навело да су ратни авиони вршили рутинску патролу над пустињским подручјем у близини Ал Танфа када су лоцирали јединицу. Ратни авиони су потом гађали неколико пец́ина у којима су се крили припадници јединице.

- Ову терористичку групу са седиштем у Ал-Танфу снабдевају и обучавају инструктори из Снага за специјалне операције америчке војске... Делујуц́и из пустиње, милитанти Бригаде мученика Ал-Карјатајн извршили су акте саботаже против цивилног становништва и инфраструктуре у Сирији - наводи се у саопштењу.

Министарство је објавило снимак тачних удара на скровишта Бригаде мученика Ал-Каријатајн, које су очигледно извршили јуришни хеликоптери Ка-52.

Бригада мученика Ал-Кариатајн формирана је 2014. уз директну подршку САД. Пре него што се преселила у Ал-Танф 2016. године, група је била активна у пустињама Дамаска и Хомса. Коалиција предвођена САД је 2017. године тврдила да је престала да подржава групу. Међутим, група је наставила да делује у Ал-Танфу. Током наредне две године, многи милитанти групе отишли ​​су у области које држи опозиција у северном региону Сирије.

Ово је био други руски напад на америчке заступнике у Ал-Танфу последњих месеци. У јуну, серија руских удара погодила је положаје Револуционарне командо армије (МаТ), главног заступника коалиције предвођене САД у гарнизону Ал-Танф. Удари су наводно били одговор на напад милитаната МаТ који је довео до руских војних жртава. Коалиција предвођена САД је упозорена уочи ваздушних удара, који су проузроковали само материјалну штету.

Коалиција коју предводе САД одржава зону забране летова од 55 километара око гарнизона Ал-Танф. Упркос томе, руски ратни авиони редовно спроводе извиђачке летове и патроле над тим подручјем.

Русија и Сирија оптужиле су коалицију предвођену САД за скривање и обуку терориста у зони Ал-Танфа од 55 километара више пута у последњих неколико месеци. Терористи обучени тамо наводно су послати у централни регион Сирије да се боре против владиних снага са ц́елијама ИСИС-а. Било је и тврдњи да су неки од њих послати у Украјину да се боре против руске војске која тренутно тамо изводи специјалну операцију.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји