Најновије

НАПАДНУТ НАЈВЕЋИ СИРИЈСКИ ГРАД! Џихадисти ударили жестоко, Асадова војска ће немилосрдно узвратити

Две ракете погодиле су цивилну зграду у округу Шахба ал-Жадида у граду Алепу у северном делу Сирије. Ракетни напад је проузроковао одређену материјалну штету. Ипак, Сиријска арапска новинска агенција саопштила је да напад није резултирао никаквим људским губицима.

Асадова војска (Фото: САНА)

Извор у Алепској полицијској управи рекао је државној агенцији да су ракете испаљене из подручја под контролом милитаната у западном делу Алепа (највећег сиријског града). Подручје је део такозване регије Великог Идлиба.

Ракете 122 мм коришћене у нападу су турске производње типа Т-122 "Сакариа". Овај тип је испоручен многим фракцијама у Великом Идлибу у последњих неколико година.

Напад представља очигледно кршење прекида ватре у Великом Идлибу, којем су Русија и Турска посредовале 5. марта прошле године.

Још ниједна група није преузела одговорност за ракетни напад. Познато је да су Хаџат Тахрир ал-Шам, повезан са Ал-Каидом, и Национални фронт за ослобођење, који подржава Турска, присутни у западном делу Алепа.

Напад ће вероватно изазвати жесток одговор Сиријске арапске војске (САА) и њених савезника, пре свега руских ваздухопловних снага.

Зашто Русија преговара са Талибанима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји