Најновије

ПРОМЕНА У ДОНБАСУ: Две републике ће функционисати као једна у складу са законодавством Русије

Царински пунктови између Луганске и Доњецке Народне Републике биће укинути од 1. октобра због стварања јединствене економске зоне и јединственог царинског простора.

Донбас (Фото: Доњецка агенција новости)

Одлука је донета током расправе о програму друштвено-економског развоја за 2022-2024 и синхронизацију законодавства Луганске и Доњецке Народне Републике, која је одржана у Дому владе ЛНР, рекао је председник Државног царинског комитета ЛНР Јуриј Афанасјевски.

"Од 1. октобра 2021. године више неће бити царинских пунктова између Луганске Народне Републике и Доњецке Народне Републике", рекао је он.

Афанасјевски је објаснио да ће "у оквиру функционисања јединственог царинског простора на јединственој царинској територији функционисати јединствено унутрашње тржиште робе, примењиваће се јединствене царинске тарифе и друге мере за регулисање спољнотрговинске размене робе са трећим земљама".

„Постојаће јединствени режим трговине робом са трећим земљама, јединствена царинска регулатива, слободно кретање робе између територија држава чланица без употребе царинске декларације и државне контроле. Роба из ЛНР у ДНР и роба из ДНР у ЛНР није увезена роба на територијама република“, рекао је председник Државног царинског комитета ЛНР.

Он је додао да су "документи које издају и овере државни органи ЛНР и ДНР једнако признати и примењени у републикама".

„За потребе царинске регулативе, пријава пребивалишта појединаца - држављана и места регистрације појединаца - предузетника, правних лица у ЛНР и ДНР као страних субјеката нема одлучујуће значење, па стога појмови "резидент" и "нерезидент" не могу се користити за регулисање односа у области царинских послова на јединственој царинској територији", рекао је Афанасјевски.

Како преноси „Рускаја Весна“, лидери Доњецке и Луганске Народне Републике Денис Пушилин и Леонид Пасечник усвојили су Декларацију о стварању јединственог економског и царинског простора у складу са законодавством Руске Федерације.

О украјинској саботажи на Криму прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји