Најновије

АСАДОВА ВОЈСКА КРЕЋЕ НА ТУРКЕ: Јер зулум се више трпети не може (ВИДЕО)

У позадини агресивних изјава турског руководства и појачаних медијских извјештаја о турској агресији на северу Сирије, Сиријска арапска армија појачала је борбену обуку и послала појачање на прву линију фронта у провинцији Алепо од Тел Рифата до Мембиџа.

САА (Фото: РИА Новости)

Од 12. до 14. октобра стотине војника на полигонима извело је велике маневре. Разни типови наоружања - ракетни артиљеријски системи, самоходне хаубице, хеликоптери и тенкови САА - одмах су послати на линију контакта са непријатељем на крају провере борбене спремности за пораз терориста.

Циљ вежбе био је извршење задатака који изненадно стижу из команде.

Пажња је усмерена на чињеницу да су након вежби јединице сиријске војске пребачене у подручја која се граниче са турским операцијама „Штит Еуфрата“ и „Маслинова гранчица“. А ово је поновљено јачање позиција. Сиријски војни извори тврде да се у Мембиџ шаљу и значајна појачања.

Сиријска народна устаничка милиција је такође спремна за борбу против турских снага које под окупацијом држе северне делове земље. Процењује се да је од 200 до 250 хиљада војника и устаника спремно да се одупре агресији.

О наставку сукоба у Нагорно-Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји