Најновије

НОВА ЕРА НАОРУЖАЊА ЈЕ ПОЧЕЛА: Русија пустила С-500 ''Прометеј'' у серијску производњу

Почела је серијска производња најновијег ПВО система С-500 (Прометеј), изјавио је у интервјуу за часопис Национална одбрана Јан Новиков, генерални директор руског концерна за ваздушно-космичку одбрану Алмаз-Антеј.

С-500 (Фото: Министарство одбране Русије)

„Серијска производња система С-500 организована је коришћењем најновијих достигнућа домаће науке и технологије. Борбене могућности овог система знатно превазилазе могућности раније креираних ПВО и ПВО система. С-500 је способан да постане основа руског ваздушно-космичког одбрамбеног система“, рекао је он.

Генерални директор је истакао да ће С-500 бити испоручен војсци у року који је предвиђен државним одбрамбеним налогом.

С-500 „Прометеј“ се односи на нову генерацију противваздушних ракетних система „земља-ваздух“. Ово је универзални комплекс за пресретање великог домета и велике висине са повећаним потенцијалом противракетне одбране. Радијус уништења је око 600 километара.

Државна тестирања С-500 почела су 2020. године. Тада је заменик министра одбране Алексеј Криворучко рекао да војска очекује да добије прве ПВО системе тог типа 2021. године, а да ће серијска испорука почети за још четири године.

О успешној акцији руских безбедњака прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји