Најновије

РОСГВАРДИЈА ИМА ДОКАЗ: За кога ради ОЕБС у Украјини? (ВИДЕО)

Специјалне снаге Росгвардије откриле су доказе о раду посматрача ОЕБС-а у интересу украјинских безбедносних служби.

ОЕБС у Украјини (Илустрација: РИА Новости)

Током циљаних догађаја, руски специјалци су пронашли у кући бившег начелника одељења СБУ у Херсонској области генерала Вјачеслава Савченка документе међународне посматрачке организације ОЕБС-а, који сведоче о сарадњи са украјинским специјалним службама.

У Херсону, у улици Будјони, специјалци Росгвардије прегледали су вилу украјинског генерала. Скупо уређење куће, тачније праве палате, сведочило је о присуству великих извора финансирања бившег шефа СБУ у Херсонској области.

У кући су пронађени документи који припадају мисији међународне посматрачке организације ОЕБС-а у Украјини, из чега произилази да су се представници иностране мисије налазили у Херсону и уживали лично покровитељство Савченка.

Такође, често присуство особља ОЕБС-а у овој кући потврђују и сведочења сведока из редова локалног становништва.

Специјалне снаге Росгвардије заплениле су руком писану схему локација јединица Оружаних снага Руске Федерације у Републици Крим, на територијама Ростовске, Смоленске, Белгородске и Вороњешке области.

Ово још једном потврђује вођење обавештајних активности мисије у интересу украјинских обавештајних служби, као и обавештајних служби земаља НАТО-а.

Документи су достављени надлежним органима. Они сведоче о дугорочној и тесној сарадњи међународне организације са руководством Украјине, која је изашла из званичних оквира и декларисаних задатака.

Како Чечени '’дешејтанизују'’ Украјину, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји