Најновије

РУСИЈА ПРЕДСТАВИЛА РАТНОГ РОБОТА: Машина у облику пса способна за борбене задатке (ВИДЕО)

Русија је на Међународном војно-техничком форуму "Армија 2022" који се одржава у подмосковскок парку Патриот представила ново савремено наоружање, а међу њим и робота који је способан за транспорт оружја, али и за борбене задатке.

Фото: Твитер принтскрин

Робот М-81 који је конструисан у облику пса, направила је руска инжињерска компанија "Интелект машина", која се бави роботиком, оружјем и вештачком интелигенцијом.

Како је за "РИА Новости" рекао представник компаније у оквиру цивилне употребе, робот може да буде користан у оквиру ванредног стања, за извиђање, пролазак кроз рушевине, испоруку лекова...

Истовремено, прилагођен је и за борбене задатке - нишанску ватру, пренос оружја и муниције, а може понети и противтенковски ситем.

Подсетимо, Међународни форум "Армија 2022" трајаће до 21. августа. У оквиру њега планирано је да се одржи 289 догађаја у објектима "Патриота", на полигону "Алабино", на аеродрому "Кубинка", као и у свим војним окрузима у више од 30 региона Русије. На форуму ће учествовати војне делегације из 72 земље света.

Такође, председник Русије, Владимир Путин рекао је да су многи примерци руског оружја нове генерације су годинама, па чак и деценијама испред страног наоружања.

Руска безбедносна агенција ФСБ саопштила је да су украјински саботери напали трансформаторе који напајају нукеларну електрану. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји