Најновије

Израелски тенкови у пламену: Драматичне слике уличних борби у Гази, Хамас удара из рушевина (ВИДЕО/МАПА)

Бригаде Из ад-Дин ал-Касам, војно крило Покрета Хамас, објавиле су 6. децембра драматичне видео снимке сукоба са Израелским одбрамбеним снагама у северном појасу Газе.

На снимку се види како борци Хамаса испаљују ракетне гранате из рушевина уништених зграда на израелска војна возила покушавајући да напредују у насељу Шејаја у граду Гази. Погођено је неколико главних борбених тенкова, а најмање један оклопни транспортер је потпуно уништен.

Поред тога, Бригаде Из ад-Дин ал-Касам су у саопштењу навеле да су њихови борци током дана гађали укупно 23 возила у граду Бејт Лахија у северној Гази и граду Кан Јунис у јужном делу појаса. Борци су такође гађали шест израелских војника са снајперским пушкама и експлозивним направама и ракетним гранатама дигли у ваздух две зграде које су заузеле израелске трупе.

Одвојено, Бригаде ал-Кудс, војно крило палестинског исламског џихада, саопштиле су да су њени борци гађали десет израелских возила током дана у неколико праваца у северној и источној Гази.

ИДФ је известила да су три њена борца погинула 6. децембра. Међутим, тврди се да је један од њих, резервни официр, изгубио живот у саобраћајној несрећи.

Израелске трупе прошириле су копнене операције у северној Гази и покренуле офанзиву на Кан Јунис на југу раније ове недеље. Упркос губицима, они тек треба да остваре значајније добитке. Напредовање ИДФ је знатно спорије него раније у рату.

Погођена привремена база украјинске 79. ваздушно-јуришне бригаде, избуна у Хмељницкој и Виницкој области Украјине

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube