Најновије

ОДМАЗДА СИРИЈСКЕ И РУСКЕ ВОЈСКЕ: Овакво уништавање није виђено од 2015! (ВИДЕО)

Сиријска ракетна артиљерија и руска авијација су извршиле напад на терористе у близини Идлиба, преноси Рускаја Весна.

САА (Фото: САНА)

Према речима вођа терориста, први пут од 2015. године су претрпели овако велике губитке у људству.

У зору 6. новембра, сиријске ракетне снаге и оперативно-тактичка авијација нанеле су су извршили масовни напад за обуку милитаната терористичке организације Хајат Тахрир аш Шам (ХТШ) западно од сиријског Идлиба.

Идентификован од стране руских дронова, камп је истовремено претрпео координисан напад из различитих праваца неколико вишецевних бацача ракета Ураган и Смерч. Као резултат напада, 92 терориста су убијена на лицу места, 135 је рањено. Међу уништеним терористима накнадно су идентификовани теренски команданти групе ХТШ Садам Ал Дедали и Абдул Ал Ахмед.

Након напада сиријске ракетне артиљерије на терористе, авион Су-24М је сравнио пећину са опремљеном радионицом за сервисирање дронова, камуфлираном мобилном станицом за електронско ратовање и петнаестак спремних беспилотних летелица су уништене прецизним бомбардовањем..

Сиријска војска је пресрела комуникацију терориста преко радио везе, и према речима челника ХТП-а, овај напад је најпрецизнији и најразорнији по штети у људству за читав период војне операције у Сиријској Арапској Републици.

Министарство одбране Русије је саопштило да је напад био одговор на масовни напад десет терористичких беспилотних летелица на положаје владиних трупа у зони деескалације у провинцији Идлиб, када је убијено и рањено десет сиријских војника.

Снимак потпуног ослобођења Доњецког аеродрома погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји