Најновије

САУДИЈЦИ УПАЛИ У КЛОПКУ: Хути их пустили дубље, а онда распалили из све снаге, разбили су их! (ВИДЕО)

Хути су саопштили да су њихови борци одбили велики напад Коалиције предвођене Саудијском Арабијом и њених савезника у северозападној јеменској провинцији Хаџа.

Хути из Јемена. (Фото: Јутјуб)

У почетку су Хути дозволили да коалиционе снаге предвођене Саудијском Арабијом напредују у области Бани Хасан у округу Хајран. У тренутку када су саудијске снаге прешле у то подручје, јеменска група покренула је добро испланирани контранапад. Саудијске снаге, које су биле изненађене, нису успеле да задрже своје положаје.

На видео снимку битке у Бани Хасану види се како се хутски борци из непосредне близине сукобљавају са саудијским снагама. Хути су током повлачења напали из заседе неколико јединица.

У току битке Хути су уништили или запленили неколико оклопних возила "Ошкош М-АТВ" саудијских оружаних снага. Неодређени број бораца које подржава Саудијска Арабија такође је убијен или повређен. Хути су успели да поврате све позиције које су изгубили у Бани Хасану. Коалиционе снаге предвођене Саудијском Арабијом потиснуте су из региона.

Успешан контранапад у Бани Хасану пример је како Хути одржавају предност на неколико фронтова у Јемену упркос својим ограниченим ресурсима. У међувремену, достигнућа Коалиције коју предводи Саудијска Арабија и даље су ограничена.

Дана 16. марта, коалициони ратни авиони гађали су водени дрон у мору поред града Салифа на западној обали Јемена.

Ускоро забрана мини ХЕ у одређеним подручјима, ево којим! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји