Најновије

РУСКИ ВОЈНИ БРОДОВИ ПЛОВЕ КА СИРИЈИ: Успешно прошли кроз Суецки канал и наставили пут ка луци Тартус

Корвета Балтичке флоте „Стојки“ и танкер „Кола“ прошли су кроз Суецки канал и упутили се ка сиријској луци Тартус, саопштила је прес служба флоте.

Руска морнарица (Фото: kremlin.ru)

- Корвета Балтичке флоте 'Стојки' и танкер 'Кола', који извршавају задатке дуге пловидбе, прошли су кроз Суецки канал. Тренутно руски војни брод и танкер плове ка луци Тартус у Сирији, где ће наредних дана допунити залихе воде и хране, а такође ће извести планиране превентивне прегледе бродова и посада ће направити предах - наводи се у саопштењу.

Корвета „Стојки“ је у Индијском океану извела неколико десетина различитих војних вежби, укључујући противваздухопловну и противбродску одбрану, док су антитерористичке групе извеле вежбе борбе против пирата. Корвета је упловљавала у луке Ирана, Омана и Судана.

Одред бродова Балтичке флоте који чине корвета „Стојки“, средњи морски танкер „Кола“ и морски тегљач „Јаков Гребељски“ отиснуо се на море из базе у Балтијску 16. децембра ради извршавања планираних задатака дуге пловидбе.

Прошле недеље Суецки канал је био блокиран шест дана након што се гигантски теретни брод „Евен гивен“ заглавио преко јужног дела канала. Велики теретни брод дужине 400 метара и ширине 59 метара, после изненадног удара ветра који му је пореметио курс, укосо се насукао у каналу, на месту широком мање од 300 метара.

Брод је померен у понедељак, 29. марта, након чега је обновљена пловидба Суецким каналом.

Колико пута су Руси бомбардовали џихадисте прошлог месеца прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји