Најновије

ПЕГЛАЊЕ ИМИЏА ТЕРОРИСТА У СИРИЈИ: Вашингтон их спрема за нове мисије (АУДИО)

Амерички медији поново покушавају да "испеглају" имиџ вашингтонских терориста у Сирији и региону како би их представили под новим именима у припреми за употребу у другим мисијама, посебно вођу терористичке организације Џебхат ан Нусра, Абу Мухамада Ал Џоланија.

Терористи Џебхат ан Нусра (Фото: Јутјуб)

Амерички ТВ канал PBS, у партнерству са америчким сајтом  FRONTLINE, пружио је терористи Ал Џоланију платформу за побољшање имиџа и одбрану тероризма у интервјуу 1. и 14. фебруара са новинаром Мартином Смитом, који је путовао у Идлиб из Турске.

Изјаве терориста сведоче о његовој блиској повезаности и оданости америчкој администрацији, за коју се верује да је одговорна за стварање тероризма у свету. Тврдио је да његова терористичка организација не представља претњу за САД, није усмерена против њих или Европе, а акције те организације имају заједничке интересе са Сједињеним Државама.

Његови коментари у интервјуима поткрепљују изјаву Џејмса Џефрија, који је био амбасадор током републиканске и демократске администрације и амерички специјални изасланик у Сирији, у којој је рекао да је организација Ал Џоланија предност у стратегији Вашингтона у Идлибу, који САД сматрају једним од најважнијих подручја у Сирији и на Блиском истоку.

САД су 2012. године на списак терориста уврстиле Ал Џоланија, као што су то учиниле и УН и бројне државе, укључујући Русију, након што је неколико међународних организација документовало његову организацију која је вршила многе злочине над Сиријцима.

Администрација америчког председника Џоа Бајдена путем медија је "отворила врата" организацији Џебхат ан Нусра и њеном лидеру Ал Џоланију након његове најаве о повлачењу из ал-Каеде у интервјуу америчком новинару Смиту.

Шта Хути неће опростити просаудијском режиму, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји