Најновије

ОТВОРЕН ЛОВ НА АМЕРИЧКЕ КОНВОЈЕ: Широм Ирака лете у ваздух војна возила

Пет конвоја који су превозили логистичке залихе и опрему за коалицију предвођену САД нападнути су 7. априла у западном, северном и централном Ираку.

Америчка војска (Фото: Јутјуб)

Први конвој нападнут је у централном делу провинције Вавилон. Одговорност за напад преузела је група која себе назива Сарјат Касим ал-Џабарин.

Други конвој био је гађан у близини подручја Џабле у Вавилону. Ниједна група још увек није преузела одговорност за напад.

Трећи конвој дигнут је у ваздух у истој покрајини, али тачно место инцидента још увек није познато. Ни за овај напад до сада ниједна група није преузела одговорност.

Четврти конвој нападнут је у близини града ал-Рамади у западној провинцији ал-Анбар. Одговорност за напад преузела је група која себе назива "Међународни отпор".

Пети конвој био је мета у близини града Балад у северној провинцији Саладин. Међународни отпор преузео је одговорност за напад.

Свих пет конвоја гађано је импровизованим експлозивним направама.

Ови напади, заједно са претходним, одговор су на атентат на Абу Махдија ал-Мухандиса, заменика команданта ирачких Народних мобилизационих јединица и иранског заповедника Кудс снага, Касема Сулејманија.

Русија спремна за инвазију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји