Најновије

ВАТРА ПАКЛА ПРОГУТАЛА НЕПРИЈАТЕЉА: Серија везаних погодака по џихадистима (ВИДЕО)

Руске ваздухопловне снаге настављају да уништавају радикалне милитанте који крше прекид ватре у Сирији.

Ватра (Фото: Pixabay)

Фронтални бомбардери Су-24 из руског контингента у Сирији ударили су на откривени терористички објекат групе Хајат Тахрир аш-Шам, који се налази километар југоисточно од насеља Басанкул. Уништен је камп за обуку милитаната и неколико оклопних возила у серији везаних ваздушних напада.

С обзиром да је турска страна и даље неактивна у питању раздвајања страна у Идлибу, Русија мора да преузме ситуацију у своје руке.

У зони деескалације у Идлибу наставља се гранатирање владиних снага са стране коју контролише Турска. Током протеклих неколико дана, милитанти потчињени заједничкој оперативној команди Ал-Фатах Ал-Мубин, коју су створиле протурске групе и терористи из Хајат Тахрир аш Шам, покренули су артиљеријске ударе на насеља Ал-Кабир, Јарада и Дадих у јужном делу провинције Идлиб.

Поред тога, почетком априла, из хаубица 155-мм М114 примљених са турске стране, терористи су пуцали на насеље Кхан Ес-Сабл.

Ови инциденти су жива потврда чињенице да Анкара не прихвата и не намерава да предузме мере за спровођење руско-турских споразума о решавању ситуације у провинцији Идлиб. Очигледно, још једном суочена са кршењем дипломатских споразума, Русија је одлучила да подсети Турску да то не треба чинити.

Где ће се Русија сукобити са Западом, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји