Најновије

ШТА АКО УКРАЈИНА КРЕНЕ НА ДОНБАС? Руски експерт црта границе и указује на две опције које ће имати Путин

Офанзива операција Украјине у Донбасу може изазвати дуготрајне битке, након чега ће се пред руским руководством поставити питање шта даље чинити, сматра доктор војних наука Константин Сивков у интервјуу за Ukraina.ru.

Донбас (Фото: РИА)

Стручњак је приметио да ако Доњецк у Луганск буду остављени на цедилу, тада ће у Русији брзо почети нереди, а ако Москва тајно пружи помоћ самопроглашеним државама, брзо ће све испливати на површину и проблем неће бити решен, након чега ће ипак морати да уђе у крупни војни сукоб.

- Уследиће разговор са украјинским руководством са предлогом да се напад ублажи. Ако се украјинско руководство не сагласи са овим, онда ће, највероватније, Русија одлучити да започне слање трупа на територију југоисточне Украјине - рекао је Сивков.

Према његовом мишљењу, ово ће бити трећа етапа, током које ће главне снаге ударне групе Оружаних снага Украјине бити поражене, границе Доњецка и Луганска биће обновљене, као што је то било у Јужној Осетији.

Ако руско руководство буде деловало доследно, требало би очекивати развој офанзиве у правцу Харкова и Одесе, ослобађање Придњестровља и приступ Црном мору дуж целе морске границе Украјине, а онда ће Русија решити све проблеме сигурности земље у сливу Црног мора, рекао је извор.

Објављен сателитски снимак крвничког бомбардовања Сирије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји