Најновије

НОВИ ОКРШАЈ НА ЗМИЈСКОМ ОСТРВУ: Шта су руски сухоји бацили? (ВИДЕО)

Змијско острво са кога се руска војска повукла у четвртак поново је у фокусу рата у Украјини после вести да су два руска борбена авиона Сухој Су-30 бомбардовали 17 хектара земље и камена у Црном мору.

Фото: Твитер принтскрин

Наиме, касно синоћ пронела се вест да су украјинске снаге послате на острво, односно да су из правца Одесе кренули патролни чамци са украјинским војницима, који су требали да се искрцају на острво и заузму га.

Међутим у тренутку искрцавања, према подацима са мреже Телеграм уследио је напад два руска авиона који су наводно касетним бомбама напали украјинске војнике.

Међутим, прича има и други облик дешавања. Наиме, генерал потпуковник украјинске војске Валерији Залужњи саопштио је да су "Руси бацили две фосфорне бомбе на Змијско острво".

Наводно Русија је хтела да уништи према украјинским изворима војну опрему и ПВО системе вредне неколико десетина милиона долара да не падну украјинцима у руке.

За сада нема званичне потврде ове инфорамције, осим што је украјински дрон снимио тренутак напада руских сухоја на Змијско острво.

После Лисичанска Руси крећу у град где је све почело! То тврди руски војни ескперт, а више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube