Најновије

ПРЕСЕК СТАЊА: Руска војска уништила крупну испоруку америчког оружја и оборила украјински Су-25 (ВИДЕО)

Руско Министарство одбране саопштило је да је током јучерашњег дана руска авијација оборила украјински авион Су-25, као и да су снаге ПВО обориле 14 непријатељских дронова.

Фото: РИА

Према речима портпарола руског одбрамбеног ресора Игора Конашенкова, украјински авион оборен је током ваздушне борбе са руским авионима над местом Белицко у Доњецкој Народној Републици.

Такође је рекао и да је руска авијација током дана гађала и четири командна центра украјинске војске, 47 локација са људством и војном техником, а уништено је и једно складиште муниције у околини места Дробишево.

„Као резултат бомбардовања уништено је преко 270 екстремиста, онеспособљено 52 јединице војне технике“, рекао је Конашенков.

Са друге стране, високопрецизним наоружањем погођена су још три командна центра, осам складишта са муницијом и наоружањем, а гађане су и 36 локације где се налазила украјинска војска и војна техника.

Ти објекти налазили су се у Николајевској области, у Луганској и Доњецкој Народној Републици.

Уништено оружје из Америке и Европе

Руска војска је својим високопрецизним наоружањем успела да уништи велику количину оружја коју је украјинска војска добила од Европе и САД, изјавио је Конашенков.

Та партија наоружања уништена је ракетама „Калибар“, које су испаљене са бродова. Такође, „калибрима“ је уништен и резервоар са горивом које се налазило у Одеси, а које је служило за снабдевање украјинских екстремиста.

Са друге стране, артиљеријским наоружањем уништено је 77 командна центра украјинске војске, 43 артиљеријске јединице, као и 10 складишта са муницијом.

Такође, уништен је и ПВО систем Бук-М1, две батерије система „Град“, а гађано је и 602 локације са људством и војном техником.

На друштвеним мрежама дат је извештај са ратишта на истоку Украјине, у Харковској области и Донбасу. Извештај и мапу погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји