Најновије

ВАЗДУШНО-КОСМИЧКЕ СНАГЕ ДОМИНИРАЈУ: Оборен МиГ-29, неутралисано људство и војна техника у 302 рејона

"Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини. Непријатељ трпи значајне губитке на свим правцима".

Фото: Јутјуб

Извештај Министарства одбране Руске Федерације о специјалној војној операцији за 02.07.2022. године који је представио портпарол генерал-мајор Игор Конашенков:


- У рејонима насеља Верхњекаменка и Золотаревка, три батаљона 10. Брдске јуришне и 72. Механизоване бригаде изгубиле су више од 50 одсто људства за само један дан борби.

- У рејону насеља Артемовск, високопрецизно оружје Ваздушно-космичких снага неутралисало је привремени размештај 1. Батаљона 30. Механизоване бригаде. Уништено је до 120 украјинских војника и око 15 јединица војне технике. Поред тога, у ваздушним ударима је неутралисалана привремена базу за складиштење наоружања и војне опреме 10. Брдске јуришне бригаде, која се налази на територији харковске фабрике трактора. Уништено је до 30 припадника особља и 10 оклопних возила.

Оружане снаге Руске Федерације настављају са ударима по војним објектима на територији Украјине.

- Високопрецизно оружје Ваздушно-космичких снага Русије уништило је пет командних места Оружаних снага Украјине у областима Артемовска и Часов Јара Доњецке Народне Републике, Первомајскоје, Зелени Гај и Бармашово Николајевске области, три складишта муниције у рејонима насеља Шевченково и Новогригоровка Запорошке области, као и људство и војну технику Оружаних снага Украјине у 32 рејона.

- У оквиру контраартиљеријске борбе, високопрецизно оружје Ваздушно-космичких снага Русије неутралисало је четири вода вишецевних ракетних система у областима Новолуганскоје, Желаноје, Бердичи и Воздвиженка, из којих су Оружане снаге Украјине гађале насеља Доњецке Народне Републике.

- Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија су неутралисале 39 командних места Оружаних снага Украјине, два складишта муниције у близини града Николајева, као и људство и војну технику у 302 рејона.

- Руски ПВО системи оборили су авион МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства у рејону села Јавкино, Николајевска област. Такође, оборено је 19 украјинских беспилотних летелица.

Шта је изјавио генерални директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин у вези НАТО-а прочитајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube