Најновије

ШОЈГУ ИЗНЕО ПОДАТКЕ: Објавио украјинске губитке

Током активних офанзивних операција руских снага на подручју Лисичанска и Северодоњецка, укупни губици Оружаних снага Украјине износили су 5469 људи, укључујући неповратне 2218, санитарне 3251, открива руски министар одбране Сергеј Шојгу, преноси ТАСС.

Сергеј Шојгу (Фото: РИА Новости)

У року од две недеље опкољене су и ликвидиране групе у „Горском котлу“ у областима Лисичанск и Северодоњецк, а 25 насеља узето под контролу. Шојгу је додао да је укупно, као резултат активних офанзивних операција, 670 квадратних километара територије узето под контролу.

Руски министар одбране је рекао да су Оружане снаге Украјине у борбама за Лисичанск изгубиле 12 авиона, 6 противваздушних ракетних система и 39 тенкова који су остали у граду. Поред тога, током операције уништено је 166 оруђа пољске и минобацачке артиљерије, као и 216 украјинских возила различите намене.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је 3. јула известио председника Владимира Путина о преузимању контроле над целом територијом Луганске Народне Републике (ЛНР), укључујући Лисичанск и оближње градове и села. Украјински лидер Владимир Зеленски је заузврат потврдио да је команда украјинске војске повукла трупе из Лисичанска.

Процес '’дешејтанизације'’ Украјине погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји