Најновије

Фрегата „Маршал Шапошњиков“ уништила плутајуће мине „непријатеља“ (ВИДЕО)

Фрегата Тихоокеанске флоте „Маршал Шапошњиков“ гађала је условног непријатеља у оквиру стратешких вежби „Восток 2022“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: РИА

Посада брода је пронашла и уништила макете плутајућих мина које угрожавају сигурну пловидбу. У Министарству истичу да су вежбе веома блиске реалним ситуацијама.

Са фрегате је лансирано неколико ракета које су успешно погодиле циљ.

Раније су руски и кинески војни бродови извели артиљеријска гађања у Јапанском мору у оквиру војних вежби „Восток 2022“.

Стратешке вежбе „Восток 2022“ одржавају се од 1. до 7. септембра на седам полигона Источног војног округа, а у њима учествује више од 50.000 људи, користи се више од 5.000 јединица наоружања и војне технике, укључујући 140 летелица, 60 борбених бродова, чамаца и других пловила.

Заједничка дејства прате и оперативне групе за управљање, војни контингенти и посматрачи земаља ОДКБ-а, ШОС-а и других партнерских земаља, међу којима су Азербејџан, Алжир, Јерменија, Белорусија, Индија, Казахстан, Киргизија, Кина, Лаос, Монголија, Никарагва, Сирија и Таџикистан.

Елитне украјинске јединице које су шест протеклих дана покушавале «херсонску контраофанзиву» нису оствариле ништа, а то ништа су платиле огромним жртвама и губицима. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји