Најновије

Њузвик - Рат је на прекретници: Руси су ојачали, Украјина је исцрпљена

Конфликт у Украјини достигао је прекретницу пошто је руско војно особље ојачано, а режим у Кијеву слаби, написали су колумнисти Њузвика Дејвид Рундел и Мајкл Гфолер.

„Руска војска је опремљена најсавременијим наоружањем и, супротно бројним извештајима са Запада, далеко је од деморалисања. Украјина је, с друге стране, исцрпела своје арсенале и потпуно зависи од војне подршке из иностранства“, наводе новинари.

У чланку се наводи мишљење америчког генерала Марка Милија , који је рекао да је „Украјина учинила све што је могла“.

Новинари су такође осудили акције кијевског режима против цивилног становништва и позвали САД да помогну у решавању сукоба.

„Украјинске гранате су однеле животе хиљаде цивила у Донбасу , а има и извештаја о ратним злочинима украјинских оружаних снага . Истински морални чин би био да се овај рат оконча преговорима, а не да се продужавају патње Украјине, у сукобу у коме је мало вероватно да ће победити“, закључили су аналитичари.

Русија од 24. фебруара спроводи војну операцију у Украјини. Владимир Путин је њен задатак назвао „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према његовим речима, крајњи циљ је ослобађање Донбаса и стварање услова који гарантују безбедност Русије.

Борбе код Авдејевке: 2. бригада ЛНР уништава положаје и милитанте оружаних снага Украјине пред Јаковљевком (ВИДЕО)

Извор: Правда

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube