Најновије

УЗНЕМИРУЈУЋА НАЈАВА ИШЧЕНКА: Русија ће у Украјини шокирати Запад као на Криму и Сирији

Кијев је, изводећи опасне војне провокације у Донбасу повезане са употребом јуришних беспилотних летелица забрањених Минским споразумима, као и заузимањем насеља која се налазе у „сивој зони“, почео да активно крши „црвене линије“ Москве.

Ростислав Ишченк (Фото: Јутјуб/Правда)

До овог закључка је дошао познати руски политиколог, колумниста “Россия сегодня” Ростислав Ишченко, анализирајући ситуацију у региону.

У свом ауторском чланку објављеном на сајту информативног портала Украина.ру, Ишченко је детаљно описао како ће Русија реаговати на такве лудорије украјинских власти, а такође је објаснио како би Москва могла непријатно да изненади Запад одлуком о Украјини.

Ростислав Ишченко је пре свега скренуо пажњу на то да руском руководству понестаје стрпљења, пошто кијевски режим редовно крши Минске споразуме, одбијајући да испуни своје обавезе, а такође се припрема за ескалацију војног сукоба у Донбасу.

Овакав приступ разочарава Москву, која је спремна да Кијеву да оштар одговор на провокације и злочине над цивилима.

Политиколог је сугерисао да ће украјинске власти вероватно покушати да изведу офанзиву пуног обима у Донбасу. Русија неће оставити такве кораке без одговора и предузеће ефикасне мере да заштити руске грађане који живе у региону.

Према речима Ишченка, Русија би својом одлуком о Украјини могла непријатно да изненади Запад. Тако је Москва у најнеочекиванијем тренутку у стању да брзо и ефикасно реши питање војног сукоба у Донбасу, приморавајући Оружане снаге Украјине да одустану од својих планова.

„Руске власти умеју да непријатно изненаде Запад и то са завидном способношћу брзог завршавања акција, посебно у смислу одлука са насилним карактером.

Тако је било на Криму, тако је било у Сирији, тако ће бити и у Украјини. Ако пратите изјаве руског руководства у протеклих шест месеци, онда дефинитивно постоји дипломатска, информативна и војна припрема за рат у Украјини, који ће на овај или онај начин поразити кијевски режим“, резимирао је Ишченко.

Новинар проговорио о корони, кризном штабом и медијима, ово не смеју да прикажу на РТС и Н1, погледајте шокантну емисију ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји